Dataskyddsreformen GDPR

Den 25 maj 2018 får hela EU en ny datalag, dataskyddsförordningen, ofta kallad GDPR ( General Data Protection Regulation ).
I Sverige ersätter den PUL och berör alla som hanterar personuppgifter, undantag för privatpersoner om syftet är helt privat. Men om du är ett bolag, en förening, en organisation eller enskild firma och har ett kundregister, ett medlemsregister, ett register över anställda, ett leverantörsregister, ett kontaktregister så gäller GDPR dig! Den största skillnaden mot PUL är att GDPR ställer krav på att du
kan dokumentera och visa att du har rutiner för att hantera personuppgifter på ett lagligt sätt och att du följer dem.

Under hösten kommer ITnätet Ulricehamn och NUAB att anordna en föreläsning om den nya dataskyddsförordningen som träder i kraft 25 maj 2018. Vi börjar med en föreläsning och frågestund om förordningen den 14 september.

ITnätet erbjuder ett startpaket för att hjälpa dig att komma igång med GDPR-arbetet och stötta dig fram till maj 2018. Startpaketet innehåller 2 utbildningsträffar, en halvdag i oktober och en i januari. I paketet finns också mallar för de dokument och processer du bör ha för att uppfylla lagens krav och under tiden från oktober och fram till maj 2018 hjälper ITnätet till att svara på alla frågor du kan ha och ta fram den information du kan behöva.

Agenda den 14 september

08:00 - 09:00 Frukost
09.00 - 11.00: Föreläsning om Dataskyddsreformen  GDPR samt frågestund

Föreläsningen är kostnadsfri!
Föreläsare: Christina Berggren från MAQS advokatbyrå.
Vår först bokade föreläsare Axel Tandberg från Tandberg & Partners har tyvärr brutit foten och kan inte komma.

Plats: Folkets Hus Ulricehamn, B-salen.

Anmälan

Anmälan till den 14 september görs i formuläret nedan eller på Facebook.
Föreläsningen är kostnadsfri, men om du uteblir eller avanmäler dig efter 12/9, debiterar vi en "no show" på 300 kr.

Intresseanmälan






Antal

Intresserad av Startpaket GDPR


Personuppgiftsinformation

När du anmäler intresse eller registrerar dig för föreläsningar och workshops så lagrar ITnätet personuppgifter om dig.
Här ser du vad som gäller:

Ansvarig: ITnätet Ulricehamn, orgnr 769631-5063

Kontaktperson: Roland Svensson

E-postadress: rosv@imerge.se

Telefon: 070-4380804

Syfte: Att hantera bokningar och närvaro vid ITnätets GDPR-aktiviteter under 2017-2018, samt till information relaterad till GDPR, aktiviteterna samt uppföljning.

Grund för behandling: Avtal mellan ITnätet och dig och ditt företag.
Lagring och behandling sker inom Sverige och därmed inom EU.

Lagringstid: Rensning sker i december 2018.
Om du deltagit i startpaket och fått faktura lagrar vi de uppgifter som krävs av bokföringslagen och skattemyndigheten.

Invändningar: Om du avbokar ditt deltagande kan du samtidigt begära att vi rensar dina personuppgifter. Du kan avstå från utskick från oss.

Detaljer: De personuppgifter vi lagrar och behandlar är de du anger på bokningssidan. Vi kommer att kommunicera med dig via e-post och/eller sms. Du måste ange någon av dessa kanaler.